Monday, March 7, 2011

Tawaran Mengikuti Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-Kanak (TABIKA/TASKA) KEMAS Tahun 2011/12

Jawatan Kosong di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS), Kerja Kosong di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong 2011, Peluang Kerjaya di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS), Jobs Vacancy at Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS), Career at Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS)Warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa untuk memohon tawaran mengikuti Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak (TABIKA/TASKA) KEMAS Tahun 2011/2012.

KLIK SINI UNTUK IKLAN PENUH

1. SYARAT DAN KELAYAKAN:
1.1 Pemohon mestilah warganegara Malaysia.

1.2 Pemohon mestilah memiliki kelayakan akademik seperti berikut :-
(a) Diploma yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau yang diiktiraf setaraf dengannya (keutamaan kepada calon yang memiliki Diploma dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-kanak); dan
(b) Kepujian Bahasa Melayu dan lulus Ujian Lisan pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

2. MAKLUMAT ASAS KURSUS
2.1 Tarikh mula kursus : Julai 2011 atau tertakluk kepada perubahan

2.2 Tempat : Institut / Pusat Latihan KEMAS

2.3 Tempoh : Satu (1) hingga dua (2) bulan atau tertakluk kepada perubahan yang ditetapkan oleh Jabatan

3. TARIKH PELANTIKAN
3.1 Calon yang lulus kursus ini sahaja layak dipertimbangkan untuk dilantik sebagai Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat (Pemaju Masyarakat TABIKA/TASKA) Gred S27 kontrak.

3.2 Tarikh pelantikan ke jawatan ini dijangka berkuat kuasa mulai tahun 2011.

Cara Memohon:
1. Pemohon dikehendaki menggunakan Borang KEMAS 1 Pin. 2005 yang boleh didapati dari laman web www.kemas.gov.my; atau Ibu Pejabat KEMAS, Pejabat KEMAS Negeri atau Daerah/Parlimen..

2. Borang permohonan KEMAS 1 Pin. 2005 yang lengkap diisi berserta dengan salinan Kad Pengenalan, sekeping gambar berukuran pasport, salinan Diploma atau lain-lain bidang yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan, salinan sijil-sijil persekolahan, salinan Sijil Lahir, salinan Sijil Berhenti Sekolah dan salinan Sijil Kegiatan Luar yang telah disahkan hendaklah dihantar ke Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS) di setiap Negeri yang dipohon sebelum tarikh tutup permohonan.

3. Sila catatkan nama kursus yang dipohon di sebelah kiri sampul surat permohonan sama ada Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak (TABIKA) atau Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak (TASKA).

Tarikh Tutup Permohonan Pada 21 Mac 2011

Blogger templates

Dapatkan Informasi Jawatan Kosong Terus ke INBOX/SPAM Email Anda Secara Percuma Dengan Melanggan.

Masukkan Email Anda:

*Semak Email Anda Untuk Tujuan Pengaktifan

 

Popular Posts