Thursday, May 26, 2011

TERHAD: Pakej Tutorial Skor A SPM [MATH & ADD MATH]

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia,

Merujuk kepada Tajuk Artikel ini, disini saya [Azizan Bin Ramli] menawarkan kepada calon-calon SPM 2011 yang masih belum dapat menguasai atau lemah dalam MataPelajaran MAth dan Add Math.

MENGAPA ANDA PERLUKAN TUTORIAL INI?

Dari maklum balas yang diterima , ramai pelajar masih tidak begitu mantap menyelesaikan soalan Matematik. Topik seperti "Circles III", "Lines & Planes in 3-Dimensions", "Transformations III" , "Earth as Sphere", "Plans & Elevations" adalah di antara topik yang kadang kala tidak dapat dijawap dengan baik.

Dalam Matematik Tambahan pula, bagi sesetengah soalan , pelajar tidak mampu menyelesaikan soalan secara tepat dan konsisten untuk topik seperti "Indices & Logarithms", "Circular Measure", "Integration", "Trigonometric Functions" dan "Linear Programming".

Ramai beranggapan untuk skor dalam Matematik dan Matematik Tambahan, ianya memerlukan pelajar melakukan banyak latihan. Saya setuju. Secara kasarnya begitu, namun dalam situasi peperiksaan sekarang ia juga memerlukan teknik dan strategi selain daripada latihan.

Saya perhatikan kebanyakan pelajar yang tidak begitu baik dalam subjek ini mempunyai tahap pemahaman minimum dalam konsep asas dan penggunaan formula.Manakala ada pelajar yang tiada masalah dengan latihan / tugasan harian yang diberi tetapi malangnya , mereka tidak dapat skor dalam peperiksaan kerana tidak tepat " put concepts into application"

"Solution Methods" mampu menyediakan pelajar mengenai :-

- Pemahaman yang telus tentang semua konsep

- Keupayaan untuk mengait rapat sesetengah topik

- Strategi dan teknik untuk menjawab soalan dengan tepat

Dengan "Solution Methods", anda tidak lagi risau untuk menyelesaikan soalan topik - topik yang selama ini merunsingkan fikiran anda.

...Senario Pelajar

Berapa ramai pelajar yang merasakan mereka telah menguasai subjek ini namun keputusan gred yang dicapai,kemudiannya,tidak mencerminkan keadaan sebenar.Begitu juga, setelah keputusan SPM diketahui , ada di antara mereka ingin mengikuti sesuatu kursus malangnya kelayakan minima yang mereka telah lepasi tidak memberi peluang yang baik untuk bersaing dengan pelajar lain.

...Melabur untuk kejayaan

Lakukan apa yang anda FIKIRKAN boleh membuat anda berjaya dan gembira.

BERTINDAK SEKARANG !

Usah FIKIRKAN apa yang perlu anda lakukan selepas keputusan SPM diketahui, tetapi BUAT apa yang perlu untuk mencapai

kerana apa yang anda FIKIRKAN kelak adalah hasil dari apa yang anda LAKUKAN SEKARANG.

Dengan sedikit pelaburan yang minima, anda mampu mencapai kejayaan , Insya Allah.

Jika anda serius,dan jika anda inginkan potensi untuk mencapai gred yang baik dalam subjek berkenaan, klik pautan di bawah yang telah diberikan.

YA !, Saya amat berminat untuk mempelajari "Solution Methods" & ingin menjadi Ahli Berdaftar Tutorial.


UNTUK MELIHAT DEMO TUTORIAL UNTUK MATAPELAJARAN:

MATH [KLIK SINI]
ADD MATH [KLIK SINI]

SAYA HANYA MAHUKAN SATU DARIPADA DUA MATAPELAJARAN YANG DITAWARKAN. ADAKAH IANYA BOLEH?

- Boleh. Dalam Pakej Tutorial ini terdapat dua matapelajaran yang ditawarkan iaitu Math & Add Math namun anda boleh mendapatkan salah satu daripada dua matapelajaran tersebut atau kedua-duanya pun boleh.

Jadi Apa Tunggu Lagi Dapatkan Pakej Tutorial ini sekarang juga.

UNTUK DAPATKAN MAKLUMAT LANJUT TENTANG PAKEJ TUTORIAL INI ATAU ANDA INGIN TERUS MEMUAT TURUN PAKEJ TUTORIAL INI [KLIK SINI]

Yang Benar,
Azizan Bin ramli
Tutor & Pengarang Tutorial Matematik dan Matematik Tmbahan
http://www.addmathtambahan.biz

Info: Pembekuan Pengambilan, Pengisian Jawatan dan Pemansuhan Jawatan Kosong di Semua Agensi Kerajaan

Surat Edaran Daripada Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) yang surat edaranya memaklumkan bahawa Pembekuan Pengambilan/ Pengisian Jawatan Dan Pemansuhan Jawatan Kosong Di Semua Kementerian Dan Jabatan Persekutuan, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri, Badan Berkanun Persekutuan Dan Badan Berkanun Negeri. Di bawah merupakan point yang penting yang perlu anda ketahui daripada surat edaran tersebut.

- Dimaklumkan bahawa mesyuarat jawatankuasa kabinet mengenai perjawatan dan gaji sektor awam (JKK-MPGSA) yang dipengerusikan oleh YAB Perdana Menteri pada 06 Mei 2011 bersetuju supaya semua jawatan kosong dimansuhkan berkuatkuasa 01 Jun 2011

- Walaubagaimanapun, jawatan-jawatan gred kenaikan pangkat dan jawatan yang sedang dalam proses lantikan oleh Pihak Berkuasa yang melantik dikecualikan

- Ini bertujuan untuk menyelaras dengan langkah kerajaan untuk merasionalisasi dan mewujudkan Perkhidmatan Awam yang kejat (Lean Civil Service)

- Untuk melaksanakan keputusan ini, Pihak Berkuasa melantik diminta memastikan urusan pengambilan baru dibekukan berkuatkuasa mulai tarikh surat ini dikeluarkan sehingga 31 Ogos 2011 kecuali urusan yang melibatkan calon-calon yang telah dipanggil temuduga untuk pelantikan.

- Agensi-agensi kerajaan yang berkaitan dengan pelaksanaan keputusan ini: Semua Kementerian Dan Jabatan Persekutuan, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri, Badan Berkanun Persekutuan Dan Badan Berkanun Negeri

UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG INI, ANDA BOLEH MEMBACA SURAT EDARAN YANG DIKELUARKAN OLEH JPA. [KLIK SINI]

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) - Jun 2011

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Kajang (MPKj), Kerja Kosong di Majlis Perbandaran Kajang (MPKj), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Majlis Perbandaran Kajang (MPKj), Jobs Vacancy at Majlis Perbandaran Kajang (MPKj), Career at Majlis Perbandaran Kajang (MPKj), logo Majlis Perbandaran Kajang (MPKj)PERMOHONAN ADALAH DIPELAWA DARIPADA CALON-CALON WARGANEGARA MALAYSIA (KEUTAMAAN KEPADA WARGA SELANGOR) BERUMUR TIDAK KURANG DARI 18 TAHUN PADA TARIKH TUTUP IKLAN JAWATAN YANG BERKELAYAKAN UNTUK MENGISI KEKOSONGAN JAWATAN BERTARAF KONTRAK SEPERTI BERIKUT DI MAJLIS PERBANDARAN KAJANG.

1. PEMBANTU TADBIR UNDANG-UNDANG L17
2. PEMANDU R3

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
(a) Borang permohonan boleh didapati secara terus di Kaunter Hasil, Tingkat 1, Majlis Perbandaran Kajang, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan berharga RM 2.00 bagi setiap borang. Pembelian melalui pos hendaklah menggunakan Wang Pos di atas nama Yang Dipertua, Majlis Perbandaran Kajang berserta sampul surat saiz A4, beralamat sendiri dan bersetem RM1.00 atau dimuat turun dari laman web www. mpkj.gov.my.

(b) Borang permohonan hendaklah ditandatangani dan disertakan dengan Salinan Kad Pengenalan, Sijil Kelahiran, Sijil-sijil Persekolahan yang telah disahkan dan gambar berukuran pasport. Semua dokumen hendaklah dikepilkan (binding) dengan kemas bagi mengelakkan keciciran/ kehilangan dokumen. Nama jawatan yang dipohon hendaklah dicatat di sebelah kiri atas sampul surat. Satu borang adalah untuk satu jawatan sahaja.

(c) Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah dihantar kepada :

Yang Dipertua,
Majlis Perbandaran Kajang
Menara MPKj
Jalan Cempaka Putih, Off Jalan Semenyih
43000 Kajang,
Selangor Darul Ehsan.
(u/p: Unit Perjawatan)


TARIKH TUTUP PERMOHONAN PADA 3HB JUN 2011 (JUMAAT)

Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu - Jun 2011

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu (SPN Terengganu), Kerja Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu (SPN Terengganu), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu (SPN Terengganu), Jobs Vacancy at Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu (SPN Terengganu), Career at Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu (SPN Terengganu), logo Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu (SPN Terengganu)Dengan ini, Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu mempelawa rakyat Malaysia yang berkelayakan serta berdedikasi untuk memohon jawatan seperti berikut:

1. PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM GRED S41

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN/MAKLUMAT LANJUT
PERMOHONAN ONLINE

Cara Memohon
Untuk membuat permohonan hendaklah melalui atas talian (online) melalui link yang telah diberikan. Hanya permohonan atas talian dan yang berkelayakan sahaja akan dipetimbangkan permohonannya.

Tarikh Tutup Permohonan Pada 23 Jun 2011

Jawatan Kosong Terkini Pustaka Negeri Sarawak 2011

Jawatan Kosong di Pustaka Sarawak, Kerja Kosong di Pustaka Sarawak, Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Pustaka Sarawak, Jobs Vacancy at Pustaka Sarawak, Career at Pustaka Sarawak, logo Pustaka SarawakPermohonan adalah dipelawa daripada warga negara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:

1. Penolong Pegawai Perpustakaan Gred S27
2. Penolong Akauntan Gred W27

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

Cara Memohon:-
1. Permohonan hendaklah beserta dengan butir-butir peribadi (curriculum vitae) yang lengkap dengan memberi keterangan tentang kelayakan, pengalaman, salinan sijil-sijil berkaitan dan sekeping gambar berukuran passport ke alamat:

KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF
PUSTAKA NEGERI SARAWAK
Jalan Pustaka, Off Jalan Stadium
Petra Jaya, 93050 Kuching


2. Permohonan daripada mereka yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan-badan Berkanun mestilah melalui Ketua Jabatan dan hendaklah disertakan dengan salinan rekod perkhidmatan yang dikemaskini

3. Setiap permohonan MESTILAH disertai dengan salinan sijil-sijil yang disahkan

4. Sila nyatakan jawatan yang dipohon di penjuru atas sebelah kiri sampul surat.

Tarikh Tutup Permohonan Pada 6 Jun 2011

Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Nilai (MPN) - Jun 2011

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Nilai (MPN), Kerja Kosong di Majlis Perbandaran Nilai (MPN), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Majlis Perbandaran Nilai (MPN), Jobs Vacancy at Majlis Perbandaran Nilai (MPN), Career at Majlis Perbandaran Nilai (MPN), logo Majlis Perbandaran Nilai (MPN)Permohonan adalah dipelawa daripada WARGANEGARA MALAYSIA dan keutamaan adalah daripada rakyat Negeri Sembilan Darul Khusus yang berkelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan adalah untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan seperti berikut:-

1. Penolong Akauntan W27
2. Pembantu Tadbir(Kewangan) W17

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

Cara Memohon:-
i) Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang Permohonan Jawatan (MPN. 1/01) yang boleh didapati daripada Bahagian Pentadbiran dan Sumber Manusia Majlis Perbandaran Nilai berharga RM1.00 atau mengirimkan sampul surat berukuran 22 cm x 35 cm bersetem 60 sen yang beralamat sendiri berserta wang kiriman pos bernilai RM1.00

ii) Borang yang lengkap diisi hendaklah ditulis nama jawatan di bahagian atas sebelah kiri sampul surat dan dikirimkan ke alamat berikut :-

YANG DIPERTUA
MAJLIS PERBANDARAN NILAI
NO. 1, KOMPLEKS PENTADBIRAN KERAJAAN
PERSIARAN PUSAT BANDAR, PUTRA NILAI
PETI SURAT 52
71800 NILAI
NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS


iii) Pemohonan daripada mereka yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam, Badan-Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan mestilah mengemukakan borang permohonan tersebut melalui Ketua Jabatan masing-masing dan hendaklah disertakan dengan Salinan Penyata Rekod Perkhidmatan yang kemaskini serta Laporan Penilaian Prestasi Terkini.

iv) Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah disertakan dengan sekeping gambar berukuran pasport, salinan kad pengenalan, sijil lahir, sijil-sijil persekolahan, kelulusan akademik, transkrip keputusan peperiksaan semua semester;

TARIKH TUTUP PERMOHONAN PADA 10 JUN 2011

Jawatan Kosong Majlis Daerah Pekan - Jun 2011

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Pekan (MDP), Kerja Kosong di Majlis Daerah Pekan (MDP), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Majlis Daerah Pekan (MDP), Jobs Vacancy at Majlis Daerah Pekan (MDP), Career at Majlis Daerah Pekan (MDP), logo Majlis Daerah Pekan (MDP)Permohonan adalah dipelawa kepada Rakyat Negeri Pahang Darul Makmur yang berkelayakan sahaja bagi mengisi kekosongan jawatan TETAP di Majlis Daerah Pekan

1. Pegawai Tadbir N41
2. Akauntan W41
3. Pegawai Penilaian W41
4. Pegawai Kesihatan Persekitaran U41
5. Jurutera Awam J41
6. Pegawai Perancang Bandar & Desa J41
7. Penolong Pegawai Undang-Undang L29
8. Pembantu Tadbir (Perkeranian & Operasi) N17
9. Juruteknik Mekanikal J17
10. Juruteknik Elektrik J17
11. Tukang K3 R9

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
a. Untuk mengetahui syarat-syarat lantikan sila layari Laman Web www.mdpekan.gov.my

b. Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan Jawatan yang boleh diperolehi di kaunter kewangan dan muaturun di laman web Majlis Daerah Pekan.

c. Borang permohonan hendaklah diisi dengan selengkapnya dengan disertakan SALINAN SIJIL YANG TELAH DISAHKAN SERTA GAMBAR BERWARNA BERUKURAN PASPORT (TERBARU) dan diserahkan kepada:

YANG DI PERTUA
MAJLIS DAERAH PEKAN
JALAN MAHKOTA
26600 PEKAN BANDAR DIRAJA
PAHANG DARUL MAKMUR

(Tel: 09-4211077 / Fax: 09-4221954)

Tarikh Tutup Permohonan Pada 14 Jun 2011

Jobs Vacancy at MISC Berhad

Jawatan Kosong di Malaysia International Shipping Corporation (MISC) Berhad, Kerja Kosong di Malaysia International Shipping Corporation (MISC) Berhad, Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Malaysia International Shipping Corporation (MISC) Berhad, Jobs Vacancy at Malaysia International Shipping Corporation (MISC) Berhad, Career at Malaysia International Shipping Corporation (MISC) Berhad, logo MISC BerhadMISC continues to demonstrate superior dominance in the market in which we operate. We recognize that undoubtedly, it is the people behind MISC that make it happen. Our success however, was not built overnight. It is a culmination of ideas, strategies and strong corporate values - Loyalty, Integrity, Professionalism and Cohesiveness - that have stood the test of time and helped us become who we are today.

1. Manager Research, Plannning & Policies
2. Manager Occupational Safety
3. Manager Occupational Health/Industrial Hygiene
4. Manager Crisis Management & Emergency Response Preparedness
5. Senior Manager Policies & Strategies
6. Manager Environment Kuala Lumpur
7. Executive HSE Management System & Assurance

CLICK HERE TO JOBS REQUIREMENTS/MORE DETAIL

How to Apply:-
For those who meet the requirements and have a strong desire to take up the challenges, please submit your application by ONLINE.

Visit www.misc.com.my for more information on career opportunities.

Closing Date : 15 June 2011

Tuesday, May 24, 2011

Jawatan Kosong Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB) Mei 2011

Jawatan Kosong di Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB), Kerja Kosong di Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB), Jobs Vacancy at Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB), Career at Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB), logo Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB)Warganegara Malaysia yang berkelayakan serta sedia menabur khidmat bakti di samping memperolehi pendapatan/pendapatan tambahan; adalah dijemput untuk mengisi jawatan-jawatan seperti berikut di Pusat Tuisyen Yayasan Guru Malaysia :

1. Pengetua Pusat Tuisyen
2. Guru Pembimbing

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

CARA MEMOHON:-
Sila kemukakan resume dan gambar berukuran passport (tidak akan dikembalikan) kepada:

PENGERUSI
YAYASAN GURU MALAYSIA BERHAD
NO. 301 & 302, LORONG SELANGOR
PUSAT BANDAR MELAWATI
53100 KUALA LUMPUR


TARIKH TUTUP PERMOHONAN PADA 31 MEI 2011

*Sila nyatakan jawatan dipohon di atas sebelah kanan sampul surat.

Jawatan Kosong Universiti Putra Malaysia (UPM) Jun 2011

Jawatan Kosong di Universiti Putra Malaysia (UPM), Kerja Kosong di Universiti Putra Malaysia (UPM), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Universiti Putra Malaysia (UPM), Jobs Vacancy at Universiti Putra Malaysia (UPM), Career at Universiti Putra Malaysia (UPM), logo Universiti Putra Malaysia (UPM)Dengan segala hormatnya dimaklumkan bahawa Fakulti Kejuruteraan,UPM mempelawa calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut :

1. PEGAWAI SAINS GRED C41

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
1. Pemohon dikehendaki menggunakan borang Permohonan Jawatan Kumpulan Pengurusan dan Profesional (SOK/BUM/BR03/JAWATAN 01) yang boleh diperolehi dengan cara muat turun daripada laman web di http://www.eng.upm.edu.my

2. Borang permohonan yang telah dilengkapkan hendaklah disertakan bersama dengan salinan kad pengenalan, salinan sijil kelahiran, salinan sijil-sijil persekolahan (termasuk Ijazah dan Diploma jika berkaitan) yang telah disahkan dengan sekeping gambar berukuran pasport.

3. Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah dikembalikan tidak lewat dari tarikh tutup permohonan kepada:

Pejabat Dekan
Fakulti Kejuruteraan
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan


Tarikh Tutup Permohonan Pada 07 Jun 2011 (Selasa)

Monday, May 23, 2011

Jun 2011 : Jawatan Kosong Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)

Jawatan Kosong di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Kerja Kosong di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Jobs Vacancy at Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Career at Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), logo Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), satu- satunya Universiti Pendidikan di Malaysia dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan menyertai kami meneruskan kebitaraan dengan mengisi jawatan-jawatan bertaraf TETAP dan SEMENTARA seperti tersenarai. Pemohon boleh mengisi secara online bermula 23 Mei 2011 (Isnin)

1. PEGAWAI TADBIR N41
2. PEGAWAI PENERBITAN N41
3. PEMBANTU TADBIR (P/O) N17
4. JURUTEKNIK (MEKANIKAL) J17

SYARAT KELAYAKAN SETIAP JAWATAN [KLIK SINI]
DESKRIPSI TUGAS SETIAP JAWATAN [KLIK SINI]
PANDUAN MEMOHON/CARA MEMOHON [KLIK SINI]
PERMOHONAN ATAS TALIAN (ONLINE) [KLIK SINI]

Tarikh Tutup Permohonan Pada 06 Jun 2011

Jawatan Kosong Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN) Jun 2011

Jawatan Kosong di Majlis Sukan Negara Malaysia (NSC), Kerja Kosong di Majlis Sukan Negara Malaysia (NSC), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Majlis Sukan Negara Malaysia (NSC), Jobs Vacancy at Majlis Sukan Negara Malaysia (NSC), Career at Majlis Sukan Negara Malaysia (NSC), logo Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN)Calon-calon Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan ini dipelawa bagi mengisi jawatan-jawatan yang berikut :-

1. Tukang Masak Gred N1
2. Pekerja Rendah Awam (PRA)Gred R1

Syarat Kelayakan:
- Bagi jawatan (1.), sekurang-kurangnya mempunyai taraf pendidikan di peringkat Penilaian Rendah Menengah (PMR) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
- Bagi jawatan (2.), sekurang-kurangnya taraf pendidikan di peringkat SIjil Pelajaran Malaysia (SPM/SPMV/MCE/O-LEVEL) atau SIJIL KEMAHIRAN MLVK - TAHAP 2 dalam bidang Penyiapan Makanan/Masakan Profesional atau SIJIL dalam bidang per-Hotelan, Motel dan Pengurusan Restoran

Tempat Kerja :
Negeri : W.P. KUALA LUMPUR
Daerah : WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR

Gaji Ditawarkan : RM 1395

Tarikh Tutup Permohonan Pada 03 Jun 2011

Untuk membuat permohonan hendaklah melalui Portal : www.jobsmalaysia.gov.my

Info: Untuk mencari jawatan ini hendaklah melalui ruang Carian Segera dengan menggunakan kata kunci Majlis untuk mendapatkan ketepatan carian jawatan ini.

Jawatan Kosong Jun 2011 Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Malaysia International Campus (UTM IC), Kerja Kosong di Universiti Teknologi Malaysia International Campus (UTM IC), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Universiti Teknologi Malaysia International Campus (UTM IC), Jobs Vacancy at Universiti Teknologi Malaysia International Campus (UTM IC), Career at Universiti Teknologi Malaysia International Campus (UTM IC), logo Universiti Teknologi Malaysia International Campus (UTM IC)Universiti Teknologi Malaysia International Campus (UTM IC) memerlukan individu yang kreatif, inovatif serta berwawasan tinggi dalam mencapai matlamat universiti.

Selaras dengan hasrat ini, calon-calon yang berkelayakan dipelawa untuk memohon beberapa jawatan bagi gred staf sokongan di UTM IC.

1. PENOLONG PEGAWAI BELIA DAN SUKAN GRED S27
2. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W17

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
PERMOHONAN ATAS TALIAN (ONLINE)

Cara Memohon:-
Sila klik link permohonan atas talian untuk permohonan jawatan kosong secara online. Sila catatkan No Siri Jawatan yang terdapat pada setiap halaman syarat kelayakan setiap jawatan untuk memudahkan membuat permohonan.

Peringatan
Anda dinasihatkan agar mengemukakan permohonan secara berasingan. Sila selesaikan permohonan terlebih dahulu sebelum membuat permohonan calon lain.

Perhatian
Sila baca dengan teliti syarat-syarat dan panduan sebelum mengemukakan permohonan.
Pemohon hanya dibenarkan memohon Tiga (3) jawatan dalam satu-satu masa.
Katalaluan dan Pembayang Katalaluan perlulah ringkas, dirahsiakan dan sentiasa diingati.

Sebarang pertanyaan berkenaan permohonan jawatan kosong, sila hubungi Cik Hawa Dilaila (03-2615 4415), Puan Fauziyah / En. Khairul (03-2615 4611).

Tarikh TUtup Permohonan Pada 05 Jun 2011

Job Vacancies at Integrated Methods Sdn Bhd

Jawatan Kosong di Integrated Methods Sdn Bhd, Kerja Kosong di Integrated Methods Sdn Bhd, Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Integrated Methods Sdn Bhd, Jobs Vacancy at Integrated Methods Sdn Bhd, Career at Integrated Methods Sdn Bhd, logo Integrated Methods Sdn BhdIntegrated Methods Sdn Bhd is venture company running everyday.com.my and business type is Groupbuying associated with Ticket Monster(Korean biggest group buying company). We are looking for a marketing professional to serve as head of marketing in Malaysia. In this role, s/he will lead planning and running local marketing campaigns in Malaysia. We want to work with great people who are able to work smartly and keep up with our fast-paced environment of "Speed Wins".

1. Deal Negotiator/ Management trainee
(The Garden Mid Valley, Penang & Johor)
2. Head of Marketing, Malaysia
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

CLICK HERE TO JOBS REQUIREMENTS/MORE DETAIL

How to Apply:-
Send Your Resume To: dalina@everyday.com.my

Integrated Methods Sdn Bhd
Level 28, The Gardens South Tower,
Mid Valley City,
Lingkaran Syed Putra,
59200 Kuala Lumpur, Malaysia


Website: http://www.everyday.com.my

Contact person: Dalina at dalina@everyday.com.my
Tel. No: 03-2298 7337

Closing Date : 26 May - 5 June 2011

Vacancies Mei 2011 : Jawatan Kosong Telekom Malaysia Berhad (TM)

Jawatan Kosong di Telekom Malaysia Berhad (TM), Kerja Kosong di Telekom Malaysia Berhad (TM), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Telekom Malaysia Berhad (TM), Jobs Vacancy at Telekom Malaysia Berhad (TM), Career at Telekom Malaysia Berhad (TM), logo Telekom Malaysia Berhad (TM)Telekom Malaysia Berhad (TM, MYX: 4863) merupakan syarikat telekomunikasi terbesar di Malaysia dan kedua terbesar di Asia Tenggara. TM memegang hak monopoli untuk penyediaan rangkaian telefon talian darat serta mempunyai pegangan yang kukuh dalam pasaran komunikasi telefon mudah alih setelah mengambil alih Celcom Berhad dan menggabungkannya dengan perkhidmatan mudah alih sendiri, TMTouch. Oleh itu, TM menjemput dan mempelawa rakyat Malaysia untuk memohon jawatan seperti berikut:

1. Manager Innovation Tools & Techniques
2. Assistant Manager Customer Mgmt 4 (PP)
3. Assistant Manager รข€“ International Leased Services
4. Assistant Manager System Development 5
5. General Manager Sales ICT and Retail, Sales
6. Senior Manager Corporate Communication
7. Assistant Manager Data Management
8. Assistant General Manager, Internal Communications

SYARAT KELAYAKAN & PERMOHONAN ONLINE [KLIK SINI]

Tarikh Tutup Permohonan Pada 31 Mei 2011

Saturday, May 21, 2011

Job Vacancies at Kuantan Medical Centre (KMC) 2011

Jawatan Kosong di Pusat Perubatan Kuantan (KMC), Kerja Kosong di Pusat Perubatan Kuantan (KMC), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Pusat Perubatan Kuantan (KMC), Jobs Vacancy at Kuantan Medical Centre (KMC), Career at Kuantan Medical Centre (KMC), logo Kuantan Medical Centre (KMC)KUANTAN MEDICAL CENTRE SDN. BHD. (KMC) is the healthcare division of TDM Berhad. Other private hospitals in the Group are Kelana Jaya Medical Centre Sdn Bhd (KJMC) in Kelana Jaya, Selangor, Kuala Terengganu specialist Hospital (KTS) in Kuala Terengganu, Terengganu and Taman Desa Medical Centre (TDMC) in Kuala Lumpur. We would like to invite professionals to join us in the following vacancies:

1. Physician
2. Medical Officer
3. Pharmacist
4. Staff Nurse (Midwifery)/Community Nurse/Midwife

CLICK HERE TO JOBS REQUIREMENTS

How to Apply:-
KMC will offer successful candidates an attractive remuneration packages. If you have the desire to be part of an established team, we invite you to apply, enclosing a detailed resume stating current and expected salaries together with a passport-sized photograph and contact telephone number by 31st May 2011 to:

Human Resource Department
Kuantan Medical Centre Sdn Bhd
No 1 Jalan Tun Ismail 9
25000 Kuantan
Pahang Darul Makmur

Tel: 09-514 2828
Fax: 09-514 7688
Email: hadi.kmc@tdmberhad.com.my, or juliza.kmc@tdmberhad.com.my

Closing Date: 31st May 2011

Info source by KMC official FB Fans Page

Jawatan Kosong Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM) 2011

Jawatan Kosong di Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM), Kerja Kosong di Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM), Jobs Vacancy at Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM), Career at Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM), logo Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM)Permohon adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi jawatan Pekerja Sambilan Harian (PSH) di Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia.

1. Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41
2. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
1. Permohon hendaklah menggunakan Borang Personel JPPM 1/2011. Borang permohonan yang telah lengkap hendaklah dikemukakan bersama-sama :-
i. Sekeping Gambar Berukuran Pasport;
ii. Salinan Kad Pengenalan;
iii. Salinan Sijil Kelahiran;
iv. Salinan Sijil Berhenti Sekolah;
v. Salinan Sijil PMR/SPM/DIPLOMA/IJAZAH

2. Sila kemukakan permohonan kepada :

Ketua Pengarah
Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia
Aras 3, Bangunan Chancery Place
Jalan Diplomatik 2, Presint Diplomatik
62542 PUTRAJAYA

( u.p : Bahagian Sumber Manusia & Khidmat Pengurusan )

Tarikh Tutup Permohonan Pada 31 Mei 2011

Friday, May 20, 2011

Jawatan Kosong Kementerian Pertahanan Malaysia (MOD) 2011

Jawatan Kosong di Kementerian Pertahanan Malaysia (MOD), Kerja Kosong di Kementerian Pertahanan Malaysia (MOD), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Kementerian Pertahanan Malaysia (MOD), Jobs Vacancy at Ministry of Defense (MOD), Career at Ministry of Defense (MOD), logo Kementerian Pertahanan Malaysia (MOD)Pemohon-pemohon adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Kementerian Pertahanan Malaysia Cawangan Sabah seperti berikut :

1. PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1
2. PEKERJA AWAM GRED R1

MAKLUMAT LANJUT [KLIK SINI]
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
1. (a) Pemohon hendaklah menggunakan borang MINDEF - 1/1999 yang boleh didapati secara PERCUMA di:

KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA
CAWANGAN SABAH
TINGKAT 6, BLOK C, BANGUNAN KWSP
JALAN KARAMUNSING
88000 KOTA KINABALU
SABAH


Atau di laman web Kementerian di alamat www.mod.gov.my

(b) Setiap permohonan hendaklah disertakan satu (1) salinan fotostat sijil serta dokumen-dokumen lain yang diakui sah oleh Pegawai Kerajaan dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional, mengikut yang berkenaan seperti berikut:
(i) SRP / PMR atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan;
(ii) Sijil-sijil Persekolahan / dokumen-dokumen lain yang ada kaitan dengan jawatan yang dipohon;
(iii) Sijil kelahiran dan Kad Pengenalan;
(iv) Sekeping gambar berukuran paspot.

(c) Permohonan daripada pegawai-pegawai yang layak di bawah KPSL atau sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam, Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Peraturan- Peraturan Pegawai Awam (Pelantikan Kenaikan Pangkat dan Penamatan Perkhidmatan) 2005 dan hendaklah disertakan salinan Kenyataan Perkhidmatan yang kemaskini dan Salinan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan.

(d) Calon-calon yang terdiri daripada orang-orang cacat hendaklah berdaftar dengan Kementerian Perpaduan Negara dan Pembangunan Masyarakat dan nyatakan bilangan Pendaftaran di sudut atas sebelah kanan muka surat pertama borang permohonan. Calon-calon yang belum berdaftar hendaklah mendaftar dengan Pejabat Kebajikan Masyarakat berhampiran.

(e) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar ke alamat seperti di 1 (a) di atas sebelum atau pada tarikh tutup permohonan yang telah ditetapkan.

(f) Sila tulis nama jawatan yang dipohon di sudut kiri sebelah atas sampul surat dengan jelas dan terang.

Tarikh Tutup Permohonan Pada 14 Jun 2011 (Selasa)

Jawatan Kosong Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC)

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC), Kerja Kosong di Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC), Jobs Vacancy at Securities Commission Malaysia (SC), Career at Securities Commission Malaysia (SC), logo Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC)The Securities Commission Malaysia (SC) is a statutory body set up to regulate and develop the Malaysian capital market. Our vision is to develop a quality, vibrant capital market for both issuers and investors. We seek talented and highly motivated professionals to join us in enhancing gate-keeping, supervision and enforcement within a strong regulatory framework. If you are an outstanding individual wanting a career that will allow you to develop and challenge your experience, skills and competence, the SC offers positions with genuine responsibilities, exceptional exposure and wide opportunities for career growth. Innovative, dedicated and dynamic Malaysians are invited to apply for the following positions:

Bond Market
1. Assistant General Manager
2. Senior Manager
3. Assistant Manager

Prosecution & Civil Enforcement
1. Assistant General Manager
2. Senior Manager

Advisor's Office
1. Senior Manager

Transaction Disclosures
1. Assistant Manager

Equities
1. Assistant General Manager
2. Senior Manager

Audit Oversight Board
1. Head (Research & Standards)
2. Senior Manager
3. Assistant Manager

Investment Products
1. Assistant General Manager
2. Senior Manager
3. Assistant Manager

Intermediary Supervision
1. Senior Manager (Examination)
2. Assistant Manager (Examination)
3. Senior Manager (Risk-Based Supervision)
4. Assistant General Manager (Supervisory Intervention)
5. Assistant Manager (Supervisory Intervention)

Knowledge Management
1. Senior Manager

Licensing
1. Assistant General Manager
2. Assistant Manager

Investment Management Supervision
1. Assistant General Manager
2. Senior Manager
3. Assistant Manager

Market Surveillance
l. Assistant General Manager

CLICK HERE TO MORE DETAIL/JOBS REQUIREMENTS
CLICK HERE TO APPLICATION ONLINE

How to Apply:-
Qualified candidates are invited to submit the SC online recruitment application form which could be accessed via this link https://careersatsc.seccom.com.my/career/. Please also attach scanned copies of resume/CV with your relevant certificates and transcripts when submitting application. The duly completed application will be reviewed and only candidates who meet the recruitment criteria will be notified.

Closing Date : 4 June 2011

(Only shortlisted candidates will be notified)

Temuduga Terbuka Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) - Mei 2011

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), Kerja Kosong di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), Jobs Vacancy at Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), Career at Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), logo Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), Temuduga Terbuka Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP), Opened Interview Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP)MPSP mempelawa rakyat warganegara Malaysia keutamaan rakyat negeri Pulau Pinang untuk datang ke temuduga terbuka MPSP yang akan dijalankan seperti tarikh dan masa serta tempat yang telah ditetapkan untuk pengambila Pekerja Sambilan Harian

1. Jawatan : Pembantu Tadbir (P/O) N17 (Pekerja Sambilan Harian)
- 3 kekosongan

2. Kelayakan : Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
-(Kepujian atau sekurang-kurangnya gred C bagi Bahasa Malaysia dan Matematik serta lulus 4 subjek lain)

UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG TEMUDUGA TERBUKA [KLIK SINI]

Cara Memohon/Berminat:-
1. Pemohon yang berminat serta memenuhi kelayakan dipelawa untuk hadir seperti di bawah untuk temuduga terbuka:-

Tarikh : 26 Mei 2011
Masa : 8.30 pagi hingga 10.00 pagi (Pendaftaran)
Tempat :
Majlis Perbandaran Seberang Perai
Jalan Perda Utama, Bandar Perda
14000 Bukit Mertajam

2. Pemohon diminta membawa alat tulis, sijil akademik asal dan sekeping gambar ukuran passport semasa menghadiri temuduga tersebut.

Thursday, May 19, 2011

Jawatan Kosong Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN) 2011

Jawatan Kosong di Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN), Kerja Kosong di Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN), Jobs Vacancy at Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN), Career at Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN), logo Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN)Warganegara Malaysia yang berkelayakan, komited dan berdedikasi adalah dipelawa untuk berkhidmat di Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara bagi jawatan-jawatan seperti berikut:-

1. Pegawai Ehwal Ekonomi Gred E41
2. Penolong Akauntan Gred W27
3. Penolong Pegawai Ehwal Ekonomi Gred E27
4. Pembantu Tadbir (Perkeranian/ Operasi) Gred N17
5. Pegawai Khidmat Pelanggan Gren N17
6. Pembantu Setiausaha Pejabat/ Setiausaha Pejabat Gred N17
7. Pembantu Ehwal Ekonomi Gred E17
8. Pereka Gred B17
9. Pembantu Am Pejabat Gred N1
10. Pekerja Awam Gred R1
11. Pemandu Kenderaan Gred R3

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN
PERMOHONAN PORTAL KERAJAAN (JOBSMALAYSIA)

Cara Memohon:-
a) Maklumat terperinci mengenai iklan boleh dirujuk di Laman Web Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara (LKTN) iaitu http://www.lktn.gov.my atau melalui portal kerajaan di alamat www.jobsmalaysia.gov.my.

b) Permohonan jawatan boleh dibuat dengan menggunakan borang permohonan yang boleh didapati dari Ibu Pejabat Lembaga Kenaf dan Tembakau Negara, 15720 Kota Bharu, Kelantan atau dalam Laman Web LKTN.

c) Pemohon yang memohon melalui portal kerajaan TIDAK PERLU MENGHANTAR salinan sijil-sijil sehingga dihubungi untuk temu duga.

d) Untuk memohon jawatan LKTN melalui Portal Kerajaan hendaklah melalui ruang Carian Segera dengan menggunakan kata kunci "Lembaga" atau kata kunci berkaitan untuk mendapatkan ketepatan bagi carian jawatan LKTN.

e) Borang permohonan yang telah lengkap diisi perlu dikembalikan pada alamat seperti di "b)" sebelum atau pada tarikh tutup permohonan yang ditetapkan

Tarikh Tutup Permohonan Pada 06 Jun 2011

Jobs: Jawatan Kosong Universiti Teknologi MARA (UiTM) Sabah - Mei 2011

Jawatan Kosong di Universiti Teknologi MARA (UiTM), Kerja Kosong di Universiti Teknologi MARA (UiTM), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Universiti Teknologi MARA (UiTM), Jobs Vacancy at Universiti Teknologi MARA (UiTM), Career at Universiti Teknologi MARA (UiTM), logo Universiti Teknologi MARA (UiTM)Universiti Teknologi MARA dengan ini mempelawa calon-calon Bumiputera Warganegara Malaysia daripada lulusan UiTM peringkat Diploma yang berkelayakan dalam bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan kontrak di UiTM Cawangan Sabah bagi memenuhi Wawasan 2020 Negara

1. PEGAWAI EKSEKUTIF N27

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
a. Permohonan dari mereka yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan-Badan Berkanun mestilah melalui Ketua Jabatan dan hendaklah disertakan dengan salinan rekod perkhidmatan yang dikemaskini.

b. Pemohon mestilah bersedia untuk berkhidmat di UiTM Kampus Negeri

c. Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang Perjawatan Universiti Teknologi MARA yang boleh diperoleh dengan melayari laman web UiTM di sabah.uitm.edu.my dan juga boleh didapati sendiri di Bahagian Pentadbiran, Universiti Teknologi MARA Cawangan Sabah, Kota Kinabalu. Sila nyatakan jawatan yang dipohon di penjuru atas sebelah kiri sampul surat.

Sila kemukakan permohonan kepada :

TIMBALAN PENDAFTAR
BAHAGIAN PENTADBIRAN
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA CAWANGAN SABAH
KOTA KINABALU
BEG BERKUNCI 71
88997 KOTA KINABALU

NO.TELEFON : 325206/209/210/211, 495564

Tarikh Tutup Permohonan Pada 01 Jun 2011.

Jawatan Kosong Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS) 2011

Jawatan Kosong di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS), Kerja Kosong di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS), Jobs Vacancy at Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS), Career at Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS), logo Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS)Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS) dengan ini mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan Jawatan di jabatan kami yang bertaraf Kontrak seperti berikut:

1. Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S17

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
1. Borang permohonan KEMAS 1 Pin. 2005 hendaklah lengkap diisi dengan terang.

2. Semua borang permohonan hendaklah disertakan bersama sekeping gambar berukuran passport, salinan sijil lahir, salinan kad pengenalan, sijil-sijil akademik dan persekolahan, salinan Sijil Berhenti Sekolah, salinan SPM dan salinan Sijil Kegiatan Luar yang telah disahkan hendaklah dihantar ke Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS) Negeri yang dipohon seperti alamat di para 2.3 (b) yang boleh didapati di dokumen SYARAT KELAYAKAN/IKLAN PENUH yang telah diberikan sebelum tarikh tutup permohonan.

3. Sila tulis nama jawatan yang dipohon di sebelah atas kiri sampul (pemohon hanya layak memohon satu (1) jurusan sahaja).

Tarikh Tutup Permohonan Pada 30 Mei 2011

Jawatan Kosong Terkini Perbadanan Labuan (PL) 2011

Jawatan Kosong di Perbadanan Labuan (PL), Kerja Kosong di Perbadanan Labuan (PL), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Perbadanan Labuan (PL), Jobs Vacancy at Perbadanan Labuan (PL), Career at Perbadanan Labuan (PL), logo Perbadanan Labuan (PL)Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan, dipelawa untuk memohon jawatan di Perbadanan Labuan seperti berikut:-

1. PENOLONG PEGAWAI PERTANIAN G27

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
a) Permohonan boleh dibuat dengan mengisi borang permohonan yang boleh didapati dengan datang sendiri ke Jabatan Pengurusan Sumber Manusia, Wisma Perbadanan Labuan, W. P. Labuan. Maklumat jawatan kosong serta Borang Permohonan Jawatan juga boleh didapati melalui Laman Web: www.pl.gov.my

b) Pemohon yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam, Badan-Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan mestilah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing beserta Laporan Nilaian Prestasi Tahunan yang terkini dan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemaskini;

c) Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah disertakan dengan sekeping gambar, salinan kad pengenalan, sijil lahir, sijil-sijil persekolahan, sijil berhenti sekolah, sijil kegiatan luar, kelulusan akademik, transkrip keputusan peperiksaan semua semester dan dokumen-dokumen lain yang telah diakui sah dari salinan asal;

d) Sila nyatakan jawatan yang dipohon di penjuru kiri sampul surat dan borang yang lengkap diisi hendaklah dikembalikan pada atau sebelum tarikh tutup ke alamat berikut:

KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF
PERBADANAN LABUAN
WISMA PERBADANAN LABUAN
JALAN DEWAN
PETI SURAT 81245
87022 W.P. LABUAN

(U/P: JABATAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA)

e) Sebarang pertanyaan boleh dikemukakan ke Jabatan Pengurusan Sumber Manusia, Perbadanan Labuan dengan menghubungi talian 087-581817, 581819, dan 581814;

Tarikh Tutup Permohonan Pada 27 Mei 2011

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) 2011

Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR), Kerja Kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR), Jobs Vacancy at Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR), Career at Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR), logo Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR)Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) dengan sukacita mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Lembaga Kemajuan KElantan Selatan (KESEDAR) bagi memenuhi Visi dan Misi KESEDAR.

1. Akauntan Gred W41

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
(a) Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang LKKS 1 – Pin. 1/05 Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) yang boleh di dapati melalui laman web KESEDAR di www.kesedar.gov.my. atau datang sendiri ke Bahagian Pentadbiran dan Pengurusan Sumber Manusia, Ibu Pejabat KESEDAR, 18300 Gua Musang, Kelantan.

(b) Semua borang permohonan hendaklah dilengkapkan dan disertakan salinan sah Kad Pengenalan, Sijil lahir, Sijil-sijil persekolahan, kelulusan akademik (termasuk Ijazah, Diploma – jika berkenaan) dan sekeping gambar berukuran passport.

(c) Pegawai kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing dengan menyertakan kenyataan perkhidmatan dan laporan nilaian prestasi terkini.

(d) Sila kemukakan permohonan kepada:

PENGURUS
BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA
IBU PEJABAT KESEDAR
18300 GUA MUSANG
KELANTAN

NO. TEL: 09-9132200
Email : kesgm@kesedar.gov.my

Tarikh Tutup Permohonan Pada 31 Mei 2011.

Jawatan Kosong Terkini Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang Sdn Bhd (PBA) - Mei 2011

Jawatan Kosong di Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang Sdn Bhd (PBA), Kerja Kosong di Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang Sdn Bhd (PBA), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang Sdn Bhd (PBA), Jobs Vacancy at Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang Sdn Bhd (PBA), Career at Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang Sdn Bhd (PBA), logo Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang Sdn Bhd (PBA)Our mission is to serve as a leading organisation in water supply. Join us for a new rewarding career and take on challenge in the water supply industry positively, proactively and productively. We invite dedicated and suitably qualified individuals to join our team for the following vacancies:-

1. FINANCE CLERK
2. CUSTOMER RELATIONS/ MANAGEMENT OFFICER

CLICK HERE TO JOBS REQUIREMENTS

How to Apply:-
Applicants should be Malaysian citizens or hold relevant residence status. Interested candidates are required to submit their applications together with full personal particulars, qualifications and experience, stating present and expected salary, contact number together with a recent passport-sized photograph (n.r) to:-

HUMAN RESOURCE MANAGER
PERBADANAN BEKALAN AIR PULAU PINANG SDN BHD
LEVEL 32, KOMTAR, 10000 JALAN PENANG, PULAU PINANG


or email to : HRD@pba.com.my

Please indicate the position applied for at the top left corner of the envelope.
Only shortlisted candidates will be notified.

Closing Date : 20 May - 02 June 2011

Wednesday, May 18, 2011

Temuduga Terbuka Jabatan Perangkaan Malaysia (JPM) - Mei 2011

Jawatan Kosong di Jabatan Perangkaan Malaysia (JPM), Kerja Kosong di Jabatan Perangkaan Malaysia (JPM), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Jabatan Perangkaan Malaysia (JPM), Jobs Vacancy at Jabatan Perangkaan Malaysia (JPM), Career at Jabatan Perangkaan Malaysia (JPM), logo Jabatan Perangkaan Malaysia (JPM), Temuduga Terbuka Jabatan Perangkaan Malaysia (JPM), Opened Interview Jabatan Perangkaan Malaysia (JPM)Dengan hormatnya dimaklumkan Jabatan Perangkaan Malaysia cawangan negeri selangor yang beroperasi di Bangi mempelawa semua rakyat Malaysia untuk datang ke Program Temuduga Terbuka seperti maklumat di bawah.

Tarikh : 23 Mei 2011 (Isnin)
Tempat : Pejabat Tenaga Kerja Bangi
Masa : 9.00 pagi - 4.00 petang

Majikan : Jabatan Perangkaan Malaysia Negeri Selangor

Nama Jawatan : Pekerja Sambilan Harian (Gred E17)

Gaji : RM 54.00 Sehari

Syarat Kelayakan :
1. Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
2. Keutamaan yang mempunyai lesen memandu dan kenderaan sendiri
3. Calon lelaki akan diberi keutamaan dalam pengambilan

Deskripsi Tugas :
1. Menjalankan tugas memungut, menyunting, merekod dan memproses data bancian/penyiasatan.

Berminat/Cara Memohon:-
1. Sila bawa dokumen-dokumen yang berikut pada waktu temuduga terbuka itu nanti:
i)2 Keping Gambar berukuran passport
ii)Salinan Kad Pengenalan dan sijil-sjil berkaitan

2. Calon dikehendaki memakai pakaian yang kemas dan beretika serta sopan dalam sesi temuduga terbuka itu nanti.

Saya yang menurut perintah,

Junaidi bin Abu Hassan
Pegawai JobsMalaysia Cawangan Bangi.
Tel: 03-8925 1000 / 03-8925 2911
sms : 019-6226 164
SMS (Nama Anda) (No I.C) (Lokasi)

Info source/credit by official Facebook Fan Page JobsMalaysia (JTK)

Temuduga Terbuka Universiti Utara Malaysia (UUM) 2011

Jawatan Kosong di Universiti Utara Malaysia (UUM), Kerja Kosong di Universiti Utara Malaysia (UUM), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Universiti Utara Malaysia (UUM), Jobs Vacancy at Universiti Utara Malaysia (UUM), Career at Universiti Utara Malaysia (UUM), logo Universiti Utara Malaysia (UUM), Temuduga Terbuka Universiti Utara Malaysia (UUM), Opened Interview Universiti Utara Malaysia (UUM)
UNIVERSITI UTARA MALAYSIA

TEMU DUGA TERBUKA 2011 (WALK-IN INTERVIEW)
Tarikh : 25 Mei 2011 (Rabu)
Masa : 9.00 pagi - 1.00 tgh.
Tempat :
UUM Kampus Kuala Lumpur (UUMKL)
41-3, Jalan Raja Muda Abdul Aziz
50300 Kuala Lumpur


Universiti Utara Malaysia mempelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berwibawa untuk menjadi warga kerja UUM bagi mengisi kekosongan jawatan akademik seperti berikut:

1. Prof. Madya Gred DS53
2. Pensyarah Kanan Gred DS51
3. Guru Bahasa Gred DG41
4. Tutor Gred DA41

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN/IKLAN PENUH
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
i) Permohonan terbuka kepada semua calon yang mempunyai kelayakan yang dinyatakan untuk menghadiri temuduga terbuka bagi Jawatan Pensyarah, Tutor dan Guru Bahasa yang akan diadakan pada tarikh, masa dan tempat seperti dinyatakan di atas;

ii) Sila bawa bersama semua sijil-sijil asal, transkrip-transkrip asal dan semua dokumen yang berkaitan;

iii) Calon yang berminat hendaklah membuat permohonan di dalam borang Permohonan Jawatan Akademik yang boleh didapati melalui Laman Web berikut: http://www.pendaftar.uum.edu.my atau mendapatkan borang pada hari temu duga dengan membawa sesalinan dokumen-dokumen berikut yang telah disahkan: Kad Pengenalan, Surat Beranak pemohon, keputusan peperiksaan SPM, Transkrip Ijazah Sarjana Muda, Sarjana, Kedoktoran dan dokumen-dokumen berkaitan serta sekeping gambar;

iv) HANYA CALON-CALON YANG MEMENUHI SYARAT-SYARAT DI ATAS SAHAJA DIPELAWA UNTUK MENGHADIRI TEMU DUGA.

v) Untuk maklumat lanjut sila hubungi:

Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
Jabatan Pendaftar
Universiti Utara Malaysia
06010 UUM Sintok, Kedah

Tel: 04-9283864, 04-9283151

Jawatan Kosong Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) - Mei 2011

Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Kerja Kosong di Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Jobs Vacancy at Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Career at Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), logo Majlis Agama Islam Selangor (MAIS)Permohonan adalah dipelawa kepada calon-calon anak Negeri Selangor yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti di bawah.

1. Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah DG41
2. Pegawai Ehwal Ekonomi E41
3. Pegawai Penilaian W41
4. Juruaudit W41
5. Akauntan W41
6. Pegawai Undang –undang L41
7. Pegawai Syariah LS41
8. Pegawai Hal Ehwal Islam S41
9. Pegawai Tadbir N41
10. Pegawai Perancang Bandar Dan Desa J41
11. Penolong Akauntan W27
12. Pembantu Tadbir Kewangan W17
13. Pembantu Tadbir Undang-undang L17
14. Pembantu Juruaudit W17

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN
MUAT TURUN BORANG PENGESAHAN PEMASTAUTINAN

Cara Memohon:-
1. Permohonan hendaklah menggunakan Borang BR.MAIS BPSM (P&P) /16/2006-Pin.1.2010 yang boleh didapati di laman web, www.mais.gov.my mulai 16 Mei 2011.

2. Penggunaan satu (1) borang permohonan hanya untuk satu (1) jawatan sahaja.

3. Setiap borang permohonan jawatan kosong mestilah bersertakan sekeping gambar berukuran passport, salinan sijil-sijil dan dokumen yang telah disahkan seperti berikut :
a. Kad Pengenalan dan Surat Beranak;
b. Sijil /Diploma / Ijazah;
c. Surat Akuan pengiktirafan Ijazah/Diploma/Sijil daripada MQA atau JPA;
d. Surat Berhenti Sekolah;
e. Sijil SPM;
f. Sijil PMR;
g. Gambar ukuran passport;
h. Surat Akuan / pengesahan mastautin pemohon/ibu/bapa bagi pemohon yang lahir di luar Negeri Selangor; dan
i. Sijil-sijil yang berkaitan.

- Pengesahan salinan sijil hanya boleh dibuat oleh pegawai kerajaan kumpulan Pengurusan & Profesional atau Ketua Kampung atau Penghulu atau Nazir Masjid.
- Pengesahan sijil melalui tandatangan ‘bagi pihak’ akan ditolak.

4. Permohonan daripada pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam, Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing dengan melampirkan Rekod Perkhidmatan Pegawai dan Laporan Nilaian Prestasi Tahunan (LNPT) yang terkini.

5. Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar dalam sampul surat dan ditulis nama jawatan yang dipohon disebelah atas kiri sampul surat.

7. Permohonan hendaklah sampai ke alamat berikut :

MAJLIS AGAMA ISLAM SELANGOR
Tingkat 9 Menara Utara,
Bangunan Sultan Idris Shah,
40000 Shah Alam, Selangor.

No. Tel : 03-5514 3747/3746

Tarikh Tutup Permohonan Pada 30 Mei 2011

Jawatan Kosong Terkini Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ) 2011

Jawatan Kosong di Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ), Kerja Kosong di Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ), Jobs Vacancy at Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ), Career at Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ), logo Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ)CALON-CALON ADALAH DIPELAWA UNTUK MENGISI KEKOSONGAN JAWATAN SEPERTI BERIKUT :

1. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27
2. PEMBANTU TADBIR GRED N17

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

Cara Memohon:-
1. Semua permohonan hendaklah lengkap dengan Salinan Sijil, Kad Pengenalan, Sijil Kelahiran yang disahkan. Pegawai Kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan dengan menyertakan Salinan Kenyataan Perkhidmatan dan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan terkini.

2. Borang permohonan boleh didapati dengan datang sendiri atau menghantar surat dan sampul bersetem yang beralamat sendiri dan borang yang lengkap diisi hendaklah dihantar ke :

PENGURUS BESAR
LEMBAGA PELABUHAN JOHOR
NO. 5A-8A, PUSAT PERDAGANGAN PASIR GUDANG
JALAN BANDAR, 81707 PASIR GUDANG


Tarikh Tutup Permohonan Pada 02 Jun 2011

* Calon-calon yang layak sahaja akan dipanggil untuk ditemu duga.

Jawatan Kosong 2011 Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) (KWAP)

Jawatan Kosong di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP), Kerja Kosong di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Jun 2011, Peluang Kerjaya di Kumpulan Wang Persaraan (KWAP), Jobs Vacancy at Kumpulan Wang Persaraan (KWAP), Career at Kumpulan Wang Persaraan (KWAP), logo Kumpulan Wang Persaraan (KWAP)Matlamat KWAP adalah untuk menjadi sebuah Organisasi Berprestasi Tinggi (HPO). Di dalam mencapai matlamat tersebut, kami percaya bahawa kejayaan organisasi berkait rapat dengan pencapaian cemerlang individu-individu yang membentuk organisasi.

Sekiranya anda percaya kepada Proposisi Nilai Pekerja yang dinyatakan dan berminat untuk menjadi sebahagian daripada anggota KWAP, sila kemukakan permohonan anda untuk mana-mana jawatan kosong yang bersesuaian dengan latar-belakang dan kebolehan anda.
Anda mungkin salah seorang daripada individu yang dicari!

1. Head, Accounts & Management Services
2. Head, Human Resource
3. Head, Internal Audit

KLIK SINI UNTUK SYARAT KELAYAKAN & PERMOHONAN ONLINE

Cara Memohon:-
1. Pemohon yang ingin memohon jawatan berikut hendaklah terlebih dahulu ke laman yang dikehendaki pada arahan yang telah dinyatakan.

2. Pemohon boleh melihat syarat kelayakan dengan mengklik nama jawatan dan sekaligus membuat permohonan atas talian. Hanya permohonan atas talian sahaja yang akan dipertimbangkan.

Tarikh Tutup Permohonan Pada 13 Jun 2011

Jawatan Kosong Majlis Daerah Perak Tengah (MDPT) - Mei 2011

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Perak Tengah (MDPT), Kerja Kosong di Majlis Daerah Perak Tengah (MDPT), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Majlis Daerah Perak Tengah (MDPT), Jobs Vacancy at Majlis Daerah Perak Tengah (MDPT), Career at Majlis Daerah Perak Tengah (MDPT), logo Majlis Daerah Perak Tengah (MDPT)Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia, Rakyat Negeri Perak yang berkelayakan sahaja untuk mengisi jawatan berikut:-

1. PEMBANTU AM PEJABAT Gred N1

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
(a) Permohonan mestilah disertakan dengan salinan sijil dan lain-lain dokumen yang disahkan.

(b) Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang Permohonan Jawatan yang boleh diperolehi di Ibu Pejabat Majlis Daerah Perak Tengah,

(c) Semua permohonan hendaklah disertakan dengan sampul surat yang beralamat dan bersetem yang mencukupi, Salinan Diploma, Sijil Persekolahan, Surat Beranak, Kad Pengenalan, lain-lain dokumen dan Gambar berukuran pasport serta dikemukakan kepada:

Yang Dipertua
Majlis Daerah Perak Tengah
Kompleks Pentadbiran Daerah Perak Tengah
32610 Bandar Seri Iskandar
Perak Darul Ridzuan.


Tarikh Tutup Permohonan Pada 31 Mei 2011

Jawatan Kosong at Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM) 2011

Jawatan Kosong di Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM), Kerja Kosong di Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM), Jobs Vacancy at Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM), Career at Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM), logo Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM)SIRIM Berhad merupakan sebuah anak syarikat milik penuh kerajaan yang terlibat di dalam pembangunan teknologi dan penyelidikan serta perkhidmatan kualiti. Kami sedang mencari individu yang bermotivasi tinggi untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:

1. PEMBANTU TADBIR
2. SENIOR EXECUTIVE
3. EXECUTIVE & SENIOR EXECUTIVE
4. SENIOR CONSULTANT (PROGRAM DEVELOPER)
5. SENIOR EXECUTIVE

KLIK SINI UNTUK SYARAT KELAYAKAN & PERMOHONAN ONLINE

Calon-calon yang berminat bolehlah membuat permohonan dengan melayari laman web www.sirim.my pada atau sebelum tarikh tutup yang ditetapkan.

*HANYA BIODATA YANG LENGKAP SAHAJA AKAN DIPROSES.

Tarikh Tutup Permohonan Pada 20 - 27 Mei 2011

Monday, May 16, 2011

Jawatan Kosong Mei 2011 Universiti Utara Malaysia (UUM)

Jawatan Kosong di Universiti Utara Malaysia (UUM), Kerja Kosong di Universiti Utara Malaysia (UUM), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Universiti Utara Malaysia (UUM), Jobs Vacancy at Universiti Utara Malaysia (UUM), Career at Universiti Utara Malaysia (UUM), logo Universiti Utara Malaysia (UUM)Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan bertaraf tetap/kontrak seperti berikut di Universiti Utara Malaysia

1. PEGAWAI PERUBATAN GRED UD41/43/47/51/5
2. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F2
3. PENOLONG JURUTERA ELEKTRONIK GRED J2
4. PEGAWAI KEBUDAYAAN GRED B2
5. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N2
6. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK GRED R2
7. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT GRED N17
8. SETIAUSAHA PEJABAT GRED N27
9. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N1

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

Cara Memohon:-
1. Borang permohonan boleh didapati daripada Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Jabatan Pendaftar, Universiti Utara Malaysia dengan mengemukakan sampul surat berukuran 26cm x 34cm beralamat sendiri dan bersetem RM1.00 atau datang mengambilnya sendiri di Kaunter Jabatan Pendaftar, UUM dengan bayaran sebanyak RM5.00 yang boleh dibayar di Kaunter Bendahari, UUM atau dalam bentuk Wang Pos, dibayar atas nama ‘BENDAHARI UUM’.

2. Pemohon-pemohon yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan/Badan Berkanun dan Kuasa-kuasa Tempatan hendaklah memajukan borang permohonan mereka melalui Ketua Jabatan masing-masing dengan melampirkan Laporan Penilaian Prestasi dan Kenyataan Perkhidmatan yang terkini. Permohonan yang tidak lengkap tidak akan dilayan.

3. Sila catatkan nama jawatan yang hendak dipohon pada bahagian atas sebelah kiri sampul surat semasa memohon dan menghantar borang.

4. Borang yang telah lengkap diisi beserta salinan sijil-sijil yang telah disahkan hendaklah dikemukakan kepada :

Pendaftar
Universiti Utara Malaysia
06010 UUM Sintok
Kedah Darul Aman

(u.p : Bahagian Pengurusan Sumber Manusia)
Tel: 04-928 3864/4131

Tarikh Tutup Permohonan Pada 26 Mei 2011 (Khamis)

Sunday, May 15, 2011

Jawatan Kosong Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia (SME Corp. Malaysia) Mei 2011

Jawatan Kosong di Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia (SME Corp. Malaysia), Kerja Kosong di Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia (SME Corp. Malaysia), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia (SME Corp. Malaysia), Jobs Vacancy at Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia (SME Corp. Malaysia), Career at Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia (SME Corp. Malaysia), logo Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia (SME Corp. Malaysia)Perbadanan Perusahaan Kecil dan Sederhana Malaysia (SME Corp. Malaysia) yang bertindak sebagai Agensi Penyelaras Pusat Enterpris Kecil dan Sederhana (PKS) memerlukan anda yang berkelayakan, komited dan berwawasan untuk berkhidmat di SME Corp. Malaysia bagi membangun dan melaksanakan polisi, strategi dan program pembangunan PKS di Malaysia meliputi semua sektor ekonomi.

1. Pengawai Undang-undang, Gred 7
2. Penolong Pengurus Gred 8 (Akauntan)

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
1. Permohonan hendaklah menggunakan Borang Perjawatan SME Corp. Malaysia yang boleh didapati daripada Ibu Pejabat, Pejabat Negeri ATAU boleh dimuat turun dari laman web SME Corp. Malaysia di http://www.smecorp.gov.my

2. Semua permohonan hendaklah disertakan dengan salinan kelayakan akademik, kad pengenalan dan maklumat-maklumat lain yang berkaitan yang telah disahkan.

3. Permohonan daripada pegawai – pegawai yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam, Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing – masing dan pastikan salinan Kenyataan Perkhidmatan yang kemaskini dan Laporan Penilaian Prestasi terkini disertakan bersama. Permohonan yang dikemukakan tidak melalui Ketua Jabatan tidak akan dipertimbangkan.

4. Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar dalam sampul surat dan di sudut atas sebelah kiri hendaklah ditulis NAMA JAWATAN YANG DIPOHON dan hendaklah dihantar kepada :-

KETUA EKSEKUTIF
PERBADANAN PERUSAHAAN KECIL DAN SEDERHANA MALAYSIA
(SME CORP. MALAYSIA)
Aras 15, West Wing, Menara MATRADE
Jalan Khidmat Usaha, Off Jalan Duta
50480 Kuala Lumpur

(u/p : Unit Perancangan Organisasi dan Modal Insan

Tarikh Tutup Permohonan Pada 20 Mei 2011 (Jumaat)

Jawatan Kosong Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) 2011

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM), Kerja Kosong di Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM), Jobs Vacancy at Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM), Career at Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM), logo Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM)Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) merupakan sebuah badan berkanun persekutuan yang mula beroperasi sepenuhnya pada 1 Jan 2008, mempelawa semua warganegara Malaysia dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ini bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan seperti berikut di SKM Ibu Pejabat dan SKM Cawangan Negeri-Negeri.

1. Pegawai Undang-Undang Gred L52
2. Pegawai Undang-Undang Gred L48
3. Pegawai Tadbir Gred N44
4. Pembantu Tadbir (P/O) Gred N22

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
1. Permohonan hendaklah dibuat dalam Borang Permohonan Jawatan yang boleh didapati melalui laman web Suruhanjaya Koperasi Malaysia www.skm.gov.my . Sila nyatakan jawatan yang dipohon dengan lengkap dan tepat di penjuru kiri sampul surat dan boring yang lengkap diisi hendaklah dihantar kepada:

Pengerusi Eksekutif,
Suruhanjaya Koperasi Malaysia,
TIngkat 10-15 & 17-19
Putra Place, 100 Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur

(u/p: Bahagian Sumber Manusia)

2. Pemohon yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam, Badan-Badan Berkanun, atau Pihak Berkuasa Tempatan mestilah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing beserta Laporan Penilaian Prestasi Tahuanan yang terkini dan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemaskini;

3. Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah disertakan dengan sekeping gambar berukuran passport, salinan kad pengenalan, sijil lahir, sijil-sijil persekolahan, kelulusan akademik, transkrip keputusan peperiksaan semua semester dan dokumen-dokumen lain yang telah diakui sah.

Tarikh Tutup Permohonan Pada 28 Mei 2011

Saturday, May 14, 2011

Jawatan Kosong Perbadanan Putrajaya (PPJ) 2011

Jawatan Kosong di Perbadanan Putrajaya (PPJ), Kerja Kosong di Perbadanan Putrajaya (PPJ), Jobs Malaysia 2011, Jawatan Kosong Terkini, Kerja Kosong Mei 2011, Peluang Kerjaya di Perbadanan Putrajaya (PPJ), Jobs Vacancy at Perbadanan Putrajaya (PPJ), Career at Perbadanan Putrajaya (PPJ), logo Perbadanan Putrajaya (PPJ)Perbadanan Putrajaya dengan ini mempelawa calon-calon warganegara Malaysia yang berkelayakkan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan bertaraf sambilan seperti berikut:-

1. Penolong Pegawai Pertanian Gred G27
2. Penolong Pemelihara Hutan Gred G27
3. Akauntan Gred W41
4. Juruteknik Elektrik Gred J17
*Semua Jawatan Bertaraf Sambilan


Bil.

Gaji

Kekosongan

Syarat Kelayakan

1.

RM 1998.70

3

DIPLOMA - Agricultural and Horticultural Plant

2.

RM 1998.70

3

DIPLOMA - Forest General

3.

RM 2945.61

3

IJAZAH - Accounting and Finance

4.

RM 1669.34

5

SIJIL - Electrical, Electronics and Communication
*Rujukan: Bil No.1, untuk Jawatan No.1 dan seterusnya.

SYARAT KELAYAKAN/PERMOHONAN ONLINE/MAKLUMAT LANJUT

Cara Memohon:-
1. Semua permohonan hendaklah dibuat melalui JobsMalaysia.Gov.My.

2. Untuk mencari jawatan ini, hendaklah melalui Ruang Carian Segera dengan menggunakan kata kunci "Perbadanan" atau kata kunci yang berkaitan untuk mendapatkan ketepatan carian bagi jawatan ini.

Tarikh Tutup Permohonan Pada 17 & 19 Mei 2011

Blogger templates

Dapatkan Informasi Jawatan Kosong Terus ke INBOX/SPAM Email Anda Secara Percuma Dengan Melanggan.

Masukkan Email Anda:

*Semak Email Anda Untuk Tujuan Pengaktifan

 

Popular Posts